Trio de formatgeries

Avui us anunciem tres formatgeries que participaran a la Fira Carcolze. Són tres exemples de formatgers del Pirineu que estan recollint èxits dins i fora de les seves poblacions d’origen. Formatges amb personalitat que podreu tastar el dia 17 d’agost a Castellnou de Carcolze.

Formatgeria Serrat Gros

Mostra de productes del Serrat Gros
(C) Adriana Olsina Fotografia

La formatgeria Serrat Gros es troba als peus del Cadí, tenen obradors i botiga al poble d’Ossera (Cal Codina) i també a Josa (Cal Jepet). Elaboren artesanalment els seus formatges i altres productes.

Els formatgers acompanyen les cabres durant tot el procés: des del naixement dels cabrits a l’època dels parts, fins la munyida, la pastura, l’elaboració i la comercialització que fan diàriament.

Les cabres del Serrat Gros s’alimenten de boscatge i pastures d’alta muntanya i segueixen el cicle natural del ramat, és per això que només hi ha formatge disponible d’abril a desembre. Es tracta, d’un formatge de llet crua, quallada àcida, pasta tova i pell florida.

Productes destactats: formatges madurats, formatges en oli, tupí, mató, iogurt i formatge fresc entre d’altres.

Més informació: http://www.formatgeriaserratgros.com/

Formatgeria Tros de Sort

Productes del Tros de Sort

A la formatgeria Tros de Sort, s’elaboren formatges artesans de llet crua de vaca, es va fundar l’any 1995 i són 7 socis amb granja de vaques pròpia. Alguns dels formatges que s’elaboren es fan amb llet pasteuritzada.

Venen productes a la seva botiga de Sort i també en línia, trobareu molts dels seus productes també en botigues especialitzades arreu de Catalunya, fins i tot dediquen una part de la comercialització a l’exportació. A la seva agrobotiga no només podreu comprar els seus productes, disposen d’una àrea de tastos on els visitants poden veure el procés d’elaboració i tastar els formatges amb un maridatge amb vins, caves o cervesa.

Productes destactats: formatges serrats, tous, mató, tupí i tous farcits

Més informació: http://www.trosdesort.cat/ca/

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és presentaciocc81n3.png

Formatges Vilavella

Un dels formatges eco de Vilavella

Formatges Vilavella és una granja ecològica situada a Basturs, a la comarca lleidatana del Pallars Jussà, on es produeix formatge de cabra ecològic. Aquest entorn, envoltat de les muntanyes dels Pirineus, és la llar privilegiada de les seves cabres autòctones, que gaudeixen i s’alimenten als seus camps i donen nom a un dels millors formatges ecològics de cabra.

Són una petitia empresa familiar amb un ramat de 600 cabres. A Vilavella es treballa exclusivament amb llet orgànica de producció pròpia. Disposar de la millor matèria primera els permet una producció de la millor qualitat: formatge de cabra ecològic elaborat per artesans i cabrers.

Productes destacats: formatges de pasta dura i tova, pebrats, amb romaní, amb llet crua i amb llet pasteuritzada.

Més informació: http://formatgevilavella.com

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és presentaciocc81n3.png

Recordeu que la Fira se celebrarà el 17 d’agost de 2019 a Castellnou de Carcolze.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s