Seguim presentant-vos els elaboradors artesans que participaran a la 1a FiraCarcolze. Des de la riba del pantà d’Oliana, fins a les muntanyes del Pallars Sobirà passant pel poble d’Ossera enmig del Cadí, avui us presentem dues formatgeries i una artesana de les melmelades.
Formatgeria Castell-Llebre

En una masia prop de Peramola (Alt Urgell) hi ha la formatgeria Castell-Llebre, que des de fa 25 anys es dediquen a elaborar formatges de llet de cabra.
Els formatges s’elaboren amb llet de ramats de cabres de la comarca i els productes es deixen madurar en una cava.
Els empresaris que hi ha darrere la formatgeria han apostat fort per la participació en entitats alimentàries i formen part de l’Associació d’Artesans Alimentaris de l’Alt Urgell i de l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell.
Productes destactats: mató, formatges fresc, formatge de rotlle, formatge madurat de cabra i formatge de tupí.
Més informació: https://www.instagram.com/castellebre_si/

Melmelades Cal Casal

La Núria va arribar al poble d’Ossera l’any 1979 i des de llavors ha perfeccionat l’art d’elaborar melmelades i conserves, i de quina manera! Actualment té més de 70 productes disponibles a la seva botiga.
La llista de melmelades és increïble, de fruites: castanyes, codonys, figues, saüc o mandarina. D’hortalisses: de pebrot, de carabassa o d’alberginia. De combinacions: de peres amb vi, de mandarina amb xocolata, de pomes amb menta, etc. Se’ns fa la boca aigua només de pensar-hi. La Núria a més, sempre respecta la temporada de cada fruita i verdura, és per això que no sempre trobareu totes les melmelades disponibles.
Envia a domicili qualsevol dels seus productes, si hi ha estoc i ens convida a visitar-la a Ossera, un poble especial i ple d’artesans. Si no us podeu esperar, veniu a veure-la el dia 17 d’agost a la FiraCarcolze.
Productes destactats: melmelades, gelees, chutneys i patès
Més informació: http://www.melmeladesossera.com/new/

La Peça d’Altron

La Peça d’Altron va ser fundada l’any 1991 per en Jaume i la Joana, a Altron, al cor de la Vall d’Àssua. El seu propòsit inicial era donar sortida a la llet de les vaques de la seva explotació en un moment amb una greu crisi del sector lleter al Pallars Sobirà.
Actualment és La Peça d’Altron s.l. la que s’encarrega de l’elaboració i venda del formatge, de la quan en formen part el Jaume, la Joana i els seus tres fills. La llet la subministra Brams s.l. una granja situada al nucli de Pujol (Baix Pallars).
Amb aquesta nova etapa de La Peça es pretén donar un gir a l’empresa sense perdre el més fonamental: la qualitat del seu formatge i el caliu de la formatgeria.
Productes destacats: formatge serrat, en oli, de tupí, arrebossat, vell, fos i fumat de llet de vaca i ovella.
Més informació: https://lapessadaltron.com

Recordeu que la Fira se celebrarà el 17 d’agost de 2019 a Castellnou de Carcolze.