Formatges i vins

Bon formatge i bon vi, una combinació magnífica oi? Els organitzadors de la 1a FiraCarcolze de formatges artesans del Pirineu sabem molt bé que aquests dos elements casen a la perfecció, és per això que hem seleccionat minuciosament els artesans que mostraran els seus productes a la fira.

Avui us presentem dos formatgeries i un celler que tindran presència a la fira:

Cal Majuba

Alguns dels productes que elaboren a Cal Majuba

Cal Majuba és una empresa creada a principis de l’any 2014, és una empresa familiar gestionada per un grup humà amb una mitjana d’edat menor de 40 anys i localitzada en la totalitat a la comarca de l’Alt Urgell, el gerent de la qual és en Jeroni Majoral.

La nostra filosofia es basa en la producció làctica i l’elaboració de derivats làctics, entenent tot el procés com una sola unitat. Actualment disposem d’un ramat de 180 corderes de raça Assaf (especialitzada en producció làctica).

A data d’avui estem munyint 120 corderes, estem produïnt uns 300 litres diaris. La totalitat de la qual venem en part a diferents artesans de Catalunya, la resta ja l’estem desviant per elaborar els nostres productes. Som molt a prop del Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell.

Productes destactats: iogurt, mató, recuit, formatge fresc i formatge tipus “serrat” d’ovella

Més informació: https://calmajuba-formatgeria.business.site

Celler Colet

Vinyes del Celler Colet a Pacs del Penedès

Colet som un celler familiar que treballem les nostres vinyes des de 1783Els primers 200 anys com a masovers cuidant la terra i el bestiar de casa “Hisenda Romaní” a Sant Martí Sarroca, fins a ser-ne els propietaris l’any 1984.

Arran d’això, vam poder començar el nostre projecte com a elaboradors. Vam construir el nou celler a Pacs del Penedès per fer vi de les nostres vinyes pròpies i 100% ecològiques de Sant Martí i Pacs.

Els nostres vins estan introduïts tant al mercat nacional com a l’internacional. Amb l’esforç del treball i respecte a la terra, fem  vins escumosos de qualitat Clàssic Penedès, elaborats amb el mètode tradicional, 100% reserva i de Denominació d’Origen Penedès.

Productes destactats: caves ecològics, tradicionals, rosats, bruts i cuvée

Més informació: http://colet.cat/

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és presentaciocc81n3.png

Formatge Baridà

Formatge elaborat per Formatge Baridà, al poble de Bar

El formatge Baridà, s’elabora en un petit obrador familiar, situat al poble de Bar (municipi de El Pont de Bar)  A la vessant nord de la Serra del Cadí dins la vall del Baridà.

Bar és un bonic poble de muntanya envoltat de natura i prats on pasturen en plena llibertant  les cabres alpines de la Formatgeria Baridà. Aquí, es poden gaudir d’unes vistes privilegiades, i amb prèvia cita telefònica us mostrarem  l’obrador on s’elaboren els nostres formatges.

Els formatges, elaborats amb llet crua de les cabres, es nodreixen de les pastures que envolten el poble, l’aroma i el gust dels formatges poden variar durant el transcurs de les estacions de l’any.

Productes destacats: formatge curat de llet crua de cabra, formatge Tupí.

Més informació: https://www.formatgebarida.com/

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és presentaciocc81n3.png

Recordeu que la Fira se celebrarà el 17 d’agost de 2019 a Castellnou de Carcolze.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s